Het BRASVARken van Nevele

Het BRASVARken van Nevele

In de velden van het landelijke Nevele wordt het BRASVAR'ken van vroeger gekweekt. Op het varkensbedrijf van Kristof Verschelde en Angelique Dobbels worden ambacht en innovatie op een duurzame manier gecombineerd met als enig doel om varkensvlees van pure topkwaliteit tot bij de consument te brengen.

De smaak van vroeger krijg je niet zomaar. Een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering met respect voor dier en milieu maken het verschil. Bij BRASVAR geen massaproductie, maar passie en vakmanschap. Het gezonde en sterke brasvarken van vroeger dat met zijn snuit in de modder ploeterde en gevoederd werd met gekookte aardappelen en groentenafval werd heruitgevonden in de innovatieve context van een moderne varkenshouderij. De focus op smaak, kwaliteit én maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn de pijlers waarop het bedrijf wordt uitgebouwd. 

Slagers, chefs en hobbykoks zoeken dag in dag uit naar de beste en eerlijkste producten met een pure smaak. Nooit was de vraag naar de authentieke smaken van weleer groter. Chefs kweken zelf vergeten groenten en plukken kruiden uit de natuur, slagers kopen hun dieren bij lokale producenten met een verhaal. En thuis vormen de recepten van de grootouders de basis voor een moderne keuken vol nostalgie.

Het BRASVAR'ken is een Durocvarken dat met een uitgekiende brijvoeding wordt gevoed. Deze brijvoeding wordt op het bedrijf zelf samengesteld op basis van lokale producten (aardappelpuree, kaaswei, draf van Filliers, ...) die binnen een straal van 25 km rechstreeks bij verschillende producenten worden betrokken. Daarenboven wordt er maïs van eigen teelt gebruikt, en zorgt de toevoeging van olijfolie voor een fijne smaaktoets.

Naast het verse vlees is er nu ook een aanbod gekookte, gebakken en gedroogde vleeswaren waarmee de culinaire toepassingen worden uitgebreid. BRASVAR is de favoriete keuze van topslagers, sterrenchefs en hobbykoks.

info en verkooppunten

Het BRASVARken wordt gekweekt door VERBIVAR BVBA.

 

 

 

 

Ons privacybeleid - info